SELAMAT DATANG KE GLAMOURMOON..... FAHMI & EDA

Thursday, 30 May 2013

JOM KE INTAI SALOMA

Di Intai Saloma menawarkan design wedding card, bagi bakal-bakal pengantin yang sedang mencari tempat untuk wedding card bolehlah ke Intai Saloma. Intai Saloma menawarkan harga yang berpatutan dan berkualiti. Maklumat selebihnya boleh ke Facebook : Intai Saloma

dah baca ke,terima kasih tau sebab sudi membaca dan singgah ke blog kami

Wednesday, 29 May 2013

DESIGN WEDDING CARD



Salam semua. Di Intai Saloma menawarkan perkhidmatan printing service untuk wedding card, Korang bolah ke facebook Intai Saloma.Harga amat berpatutan dan berkualiti.

dah baca ke,terima kasih tau sebab sudi membaca dan singgah ke blog kami

Tuesday, 28 May 2013

INTAI SALOMA




Salam semua kawan-kawan,sihat tak hari ni ? moga-moga kawan-kawan semua sihat sejahtera. Mana yang tak sihat tu jangan lupa makan ubat dan banyak-banyak berdoa semoga cepat sembur dan sihat. Ok cerita kali ini eda nak kogsi sikit dengan kawan tentang apa yang eda dah buat dan sudah buat di masa sekarang dan akan datang,alhamdullilah rezeki allah ada di mana-mana sahaja,yang kita perlu lakukan ialah usaha,berdoa dan bersyukur padanya.Sekarang ini eda masih berusaha dan masih melakukanya walau sibuk dengan kerja-kerja yang lain eda masih membuat printing service di INTAI SALOMA. Di intai saloma menawarkan perkhidmatan printing service iaitu BUTTON BADGE,THANK YOU TAG,STICKER DAN BANTING/BANNER. Setiap item yang eda sediakan kawan-kawan boleh memilih mana-mana design untuk item-item yang berminat. Selebihnya jom ke pages facebook Intai Saloma dan kalau kawan-kawan tidak keberkataan bolehlah like Intai Saloma. Kalau kawan-kawan berminat nak dengan tawaran yang dilakukan bolehlah taxt eda dekat fb,email.

dah baca ke,terima kasih tau sebab sudi membaca dan singgah ke blog kami

Saturday, 25 May 2013

HADIAH DAN HADIAH LAGI DARIPADA SAYA MEGA GIVEAWAY

Tak nak banyak cakap,sebab eda nak bercakap benda yang sama juga iaitu giveaway yang di mana eda jadi sponsor untuk giveaway lagi. Siapa-siapa nak hadiah dari eda korang kena join giveaway yang dianjurkan oleh rakan blogger kita. Sebelum tu kalau korang join dan nak hadiah kenalah ikut syarat-syarat yang ditetapkan. Salah satunya ialah korang kena LIKE dan FOLLOW eda yang dimana pengajur telah senaraikan nama-nama yang perlu di LIKE dan FOLLOW.


 
 Siapa-siapa yang nak join korang boleh klik je dekat gambar mega giveaway tersebut.





dah baca ke,terima kasih tau sebab sudi membaca dan singgah ke blog kami

Friday, 24 May 2013

HADIAH DARI SAYA UNTUK GIVEAWAY BY CIK TIN

Berdebar-debar rasanya bila eda jadi sponsor salah satu pengiyat blogger dekat malaysia ni. Dah eda telah bermurah hati dan ini pertama kali eda jadi sponsor dekat blog,syurkur kepada illahi eda terpilih untuk menjadi sponsor beliau. Eda tak sumbang banyak pun dan hadiah eda pun tak ada lah besar mana pun,tapi ia comel tau.. heheee. Ok siapa nak hadiah dari eda korang kena join giveaway by Cik Tin kita ni. kalau korang ada rezeki,akan dapat hadiah dari pada sponsor. Pada kawan-kawan yang sudah follow dan like eda punya, terima kasih banyak-banyak.


 

korang klik je dakat gambar tu nanti terus ke giveaway tersebut.





dah baca ke,terima kasih tau sebab sudi membaca dan singgah ke blog kami

Wednesday, 22 May 2013

SURPRISE TO MY HUBBY

Dup dap dup dap dup dap hati eda time nak buat surprise untuk fahmi punya birthday hari isnin hari tu,20/5/2013. Planing nak buat ini, hari ahad malam sebelumnya dengan kawan-kawan fahmi,jadi malam ahad tu eda dengan nana pergi jumpa geng-geng fahmi dekat kelana jaya dan lepak dekat mamak sambil berbincang. Nasib baik dia orang tu pun semua sekepala juga nak kenakan fahmi. heheee.. Memang teruk lah fahmi kena time tu. Masa nak planing tu,bincang punya bincang akhirnya dia orang nak buat dekat dataran bawah shah alam. Dia orang cakap kita buat malam lah lepas semua balik kerja, jadi eda pun on je.

Jadi siang tu kita orang keluar dating dulu sebab eda dengan fahmi cuti, so petang tu eda balik rumah nak buat persediaan mana yang patut. Jadi fahmi pun balik rumah dia dekat kelana jaya. Lepas nana balik dari kerja kita orang pun terus gerak nak pergi beli makanan, lepas tu ayie dgn bagok(kwn fahmi) terus datang rumah kita orang dan yang pancing fahmi dekat rumah geng-geng dia yang lain. Yang jadi mangsa ialah farez dgn ayep. Tetapi telah berlaku sesuatu di luar jangkaan kita orang semua, kita orang yang buat surprise dekat fahmi tapi dia yang buat surprise dulu untuk kita orang semua.

FAHMI HILANG!!! OMG !!! biar betul, eda sudah mengelabah,rupa-rupanya fahmi balik kuala selangor jap dan jumpa kawan dia zack. Lepas tu yang kena main peranan geng-geng fahmilah nak mengajak fahmi pergi dataran. Setelah sampai dekat dataran kita orang bai unya parking kereta jauh dari fahmi supaya dia tak nampak kita orang,jadi farez,bagok dengan ayie naik moto sampil bawak tepung dan pergi ke kereta kenakan fahmi. hahaha. padan muka fahmi akhirnya terkena juga.


 Tengah berkumpul nak pergi serbu fahmi.





















dah baca ke,terima kasih tau sebab sudi membaca dan singgah ke blog kami

Sunday, 12 May 2013

DECO-DECO KHAS MY FRIENDS

Bersepah bilik dibuat oleh eda hujung minggu ni,sekarang ni eda tengah sibuk sikit nak buat tempahan khas untuk my friends hari bersejarah dia iaitu elis dan bakal suaminya dino pada 26 may ni. So eda sekarang ni tengah buat wedding guess book dengan deco-deco yang lain. Pening dan rumit juga sebabnya eda 70% eda buat sendiri,kraf tangan eda sendiri. Yang 30% tu eda print out. Walaupun letih macam mana sekali pun eda tetap happy dan eda tumpang gembira juga.

Bukan kena buat untuk my friend je tau,lepas ni eda kena buat untuk my hubby pulak punya birthday. Kali ini eda nak buat kelainan sikit dan eda nak buat hasil dari tangan eda sendiri untuk orang-orang yang tersayang semua. Bukan apa kalau kita buat sendiri benda tu kita lebih berpuas hati dan apa yang kita nak dalam sesuatu deco-deco tu kita boleh buat.

Hasil dari buatan tangan eda yang belum siap lagi ni,banyak lagi yang kena buat.


dah baca ke,terima kasih tau sebab sudi membaca dan singgah ke blog kami

PULAU SIBU BERSAMA FAMILY

Happy holiday bersama family cuti perayaan tahun baru cina 2013. Memang tidak rancang sebenarnya nak pergi holiday,ini pun plan last minit dengan dia orang semua. Lepas dibincang bersama semuanya memberi idea nak pergi bercuti dekat pulau, wah kemain lagi ye masing-masing. Macam-macam yang bagi idea nak pergi pulau itu lah pulau ini lah, last-last my parent cakap kita semua pergi ke pulau sibu dekat johor.

Yang paling istimewa sekali holiday kali ini kita orang meraikan tahun baru cina,memang meriah sekali. Macam-macam aktiviti yang kita orang semua lakukan dekat pulau sibu tersebut, mandi laut itu dah kemestian semua orangkan kan kan...rugilah kalau pergi pulau tak mandi laut. aktivit malam pulak kita orang buat BBQ,time bbq tu macam biasa seafood semuanya dan berasap-asap dekat halaman yang disediakan oleh pihak resort. Kami semua holiday dekat sana selama 2 hari 1 malam. Yang seronoknya seawal subuh lagi kami semua sudah bertolak,adalah dalam pukul 5.30 pagi dari johor bahru,sebab kita orang semua kena sampai dekat terminal jeti tunjak tanjung leman sebelum pukul 9 pagi. Kita orang punya feri pukul 9 pagi, dari johor bahru nak ke tanjung leman tu jauh juga tau adalah lebih kurang 2 jam nak ke sana. Yang penting sekali masuk ni dah dua kali eda pergi bercuti dekat pulau,tahun lepas dekat pulau tioman,dan harap-haraptahun depan kalu ada rezeki akan pergi bercuti ke pulau lagi.

Ibu kemain lagi nak bergambar dekat jeti ni,katanya bersemangat nak pergi pulau,yang dekat belakang berbaju merah adik eda yang bongsu,sibuk je dekat belakang tu.heheh
 Dengan big bos eda my father,time ni semua nak pergi jalan-jalan di sekitar pulau sibu


Jalan-jalan dekat pulau sibu dengan menaiki bot.


 Aktivit beredah hutan nak ke laut sebelah, baru mencabar.

 view dekat pulau sibu time ni hari dah nak hujan.


 Aktivit kemuncak happy holiday tahun 2013 iaitu ying sang sempena tahun baru cina

 makanan yang dihidangkan waktu tengah hari kami semua. Sedap-sedap tau


 Mandi-mandi semua. huan pun masing-masing reda 


 Paling happy dan seronok aktiviti minum
air kelapa. fresh tau dari pokok kelapa


Malam BBQ macam-macam ada,udang,sotong satay dan macam-macam lagi.




dah baca ke,terima kasih tau sebab sudi membaca dan singgah ke blog kami

Saturday, 11 May 2013

KEJAP ADA KEJAP TAK ADA

Tenggelam timbul tenggelam timbul eda sekarang ni, apa sudah jadi eda kejap ada kejap tak ada dekat dunia blogging ni. Eda mahu menyusun sepuluh jari untuk mintak maaf pada kawan-kawan semua sebab sudah lama sangat menghilangkan diri. Eda bukan menghilangkan diri dari blogging cuma tak ada kesempatan untuk berkongsi cerita dekat blog ni,tapi eda tetap membaca cerita-cerita kawan-kawan blogging eda.

 Sekarang ni eda banyak sangat benda yang hendak dibuatnya,dengan kerjanya,business,lepas tu nak settalkan hal bakal yang berlangsung ni(coming soon)..batuk2 pulak bila cakap pasal bakal yang berlangsung ni. insallah kalau di izinkan allah tidak kemana itu semua. Eda harap kawan-kawan doakan semuanya berjalan dengan lancar tau. kita cuma merancang allah yang menetukan.

Ni pun tengah musim orang kahwin, bukan musim dah menang sentiasa ada je,yang akan datang pun ada juga. Sekarang ni pun eda tengah siapkan wedding guess book kawan baik eda masa time study dulu,eda kena siapkan sebelum 24 hari bulan ni,ini pun dah hampir 50% siap,harap-harap elis dan dino akan suka. Bukan itu sahaja juga eda juga tengah menyiapkan special untuk fahmi idris punya birthday yang ke 24 tahun, eda buat sendiri tau hadiah. nanti eda kongsi cerita dekat kawan-kawan.



 
kartun fahmi & eda.Testing-testing sahaja kartun ni.

dah baca ke,terima kasih tau sebab sudi membaca dan singgah ke blog kami