SELAMAT DATANG KE GLAMOURMOON..... FAHMI & EDA

Thursday, 27 December 2012

STORY OF STORY

Salam semua dan selamat pagi. Pagi lagikan kalau pukul 11 ni.. Siapa-siapa yang baru bangun tidur tu pergi mandi dulu,kalau tak nak mandi dulu pun,pergi basuh muka and gosok gigi. Tahun baru 2013 sudah hampir menjelang dan tahun 2012 akan kita tinggalkan dan menjadi kenangan dalam hidup korang semua. Yang baik dikekalkan baik yang kurang baik tu jadikan ia sebagai pengajaran kepada korang. Jangan lupa juga kepada sesiapa yang menyimpan tabung mereka di ASBN, masuk sahaja tahun baru terus pergi update akaun dan kita tengok dapat dividen berape.hehe. Ni yang tak sabar ni sebab nak tengok duit dalam tu makin bertambah dan senang hati sikit. Duit tu kegunanya untuk masa depan,ialah kalau ditakdirkan kita ni satu hari jatuh sakit ke,mengalami masalah kewangan ke dan seumpamanya,duit itulah yang kita akan gunakan. Sesekurangnya kita tidak meminta dan meminjam dekat orang lain.


Sekarang ini dah nak masuk tahun baru 2013 yang akan datang ini, pelbagai kemungkinan yang diluar jagkaan kita akan belaku. Putaran hidup kita dekat dunia ni sama sahaja,dunia ni kan bulat dan masa itu pun berputar pada waktu yang sama,siang dan malam juga yang kita jumpa, air pasang surut juga masih belaku,hujan panas juga yang kita jumpa. Yang cuma berubah dalam kehidupan masyarakat kita ini ialah tahun dan angka yang meningkat dan hanya untuk didunia sahaja. Best the story untuk tahun 2012 ni,tidaklah semuanya baik-baik sahaja dan tidak semua jugalah yang pahit-pahit sahaja. Yang boleh diucapkan ialah alhamdullilah dan bersyukur kepada allah kerana apa yang belaku dalam kehidupan ini semuanya boleh membuatkan diri ini terus tersenyum. Dan diharapkan tahun 2013 ini juga dapat sentiasa tersenyum. Yang terutama kepada my family,my hubby and friends sentiasa ada disisi dan memberi sokongan kepada eda.



Bukan sahaja tahun baru dan diri kta juga perlulah diperbaiki yang kurang baik di tingkatkan kepada yang terbaik. Memang susah kita nak puaskan dan nak buat orang terima kita yang seadanya. Yang sebenarna semua orang sama sahaja yang dilakukan didunia ini cuma caranya sahaja berubah dan digunakan macam mana. Selain itu juga bukan sahaja diri ini diperlukan meningkatkan tapi alam maya juga perlu ditingkatkan.hehehe. Story yang ini pulak sahaja-sahaja je nak publish dekat kawan-kawan, sekarang ni dunia it semakin canggih dan pelbagai alam maya yang ada. Sekarang ni boleh dikatakan semua orang ada akaun twitter, dan bukan sahaja twitter, instagram, tumblr dan macam-macam lagi. Dunia maya ini memudahkan orang ramai berhubung antara satu sama lain walau jaraknya berjauhan beribu-ribu batu. Twitter eda pun dan cantik,cantik di mata eda sahaja. hehehe. Sendiri punya mestilah cakap cantik kan. Memang tidak dinafikan tidak semua orang akan suka dekat kita kan kan kan kan...hehehe


dah baca ke,terima kasih tau sebab sudi membaca dan singgah ke blog kami

Tuesday, 25 December 2012

AKHIRNYA KEMBALI

Assalamualaikum dan salam sejahtera kawan-kawan semua, macam mana hari ini sihat tak ? cuti ni korang buat apa sahaja ? eda macam biasalah duduk rumah sedang menunggu Encik Fahmi Idris bangun dan datang and keluar. Sementara menunggu ni,eda update dulu blog. Agak lama juga eda tak update blog,rasanya dah sebulan tak muncul dekat alam maya blogger ni. Eda mintak maaf sangat-sangat tau pada kawan-kawan yang mengikuti perkembangan eda. Macam teman-teman dan ahli keluarga yang mengenali eda,dia orang pun sudah termaklum dan tahu yang eda sekarang ni sibuk sedikit. Mana tidaknya dengan kerjanya yang sentiasa banyak dan sentiasa berulang alik dari shah alam ke johor bahru. Bukan apa selalu balik jb sebab nak uruskan sesuatu yang amat merumitkan. Benda apa yang merumitkan tu eda ??? kalau nak tahu nanti dah tiba masa dan nak hampir-hampir tarikh itu eda akan bagi tahu kawan-kawan semua. Buat masa ini eda tak banyak sangat story yang nak kongsi dengan kawan-kawan semua,bukan tak ada,ada cuma tak ada masa nak kongsi dekat alam maya ini. Dalam awal bulan 11 hari tu, dah lama juga cerita ni kan..hehehe. fahmi dengan kawan-kawanya sambut eda punya birthday tau, eda pun tak tahu yang dia orang ni semua nak buat kejutan dekat eda. Dalam pukul 4 pagi eda kena tepung bagai semua dekat depan rumah. Gila ke tidak dia orang ni kenakan eda, kalau siang tu tak apa juga lah ni tengah-tengah malam dan nak subuh dah. Tapi seronok jugalah kena tepung. Dah lah kena tepung lepas tu nak kena mandi lagi dah lah sejuk... menggigil lah jawapanya. Apa-apa pun eda amat terharu sangat-sangat sebab fahmi dan kawan-kawanya ingat hari yang penting dalam hidup eda. Terutama orang tersayang my hubby fahmi idris. love you so much. muuuuaaahhhh. Dahlah tengah hari itu kita orang ada wedding dekat klang,ambik kau memang tidur tak cukuplah dibuatnya.hahaha 

Time ni kena tepung pukul 4 pagi

Ni time kita orang dekat wedding member kita orang dekat klang


HAPPY BIRTHDAY TO MY MOM PN NORMAH PADA 24/12/2012

Sebelum itu juga eda nak ucapkan selamat hari natal kepada penganut agama kristian dan SELAMAT HARI LAHIR kepada My mother,ibu PN NORMAH. Yang disambut ada hari semalam 24/12/2012 Anak disini sentiasa mendoakan kesejahteraan dan dimurahkan rezeki dan diberi kesihatan yang baik. Walau anak disini berjauhan,anak tidak pernah lupakan ibu dan sentiasa diingati. Love you so much ibu. muuuuaaaaahhh


dah baca ke,terima kasih tau sebab sudi membaca dan singgah ke blog kami