SELAMAT DATANG KE GLAMOURMOON..... FAHMI & EDA

Wednesday, 24 October 2012

JOM RAMAI-RAMAI SERBU



KLIK DEKAT GAMBAR DI ATAS TAU

Jom kawan-kawan kita pergi serbu kedai eda, dah singgah tu follower kedai eda sekali tau. Eda bukak eda ini pun dasar atas permintaan customer dan orang ramai dekat tempat eda berkerja. Dia orang cakap bukak kedai dekat alam maya ini nanti lagilah berkembang dan di kenali orang ramai. Mintak maaf tau,kalau dekat kedai eda tu banyak kekurangan lagi, baru sahaja di lancarkan so banyak lagi yang perlu dilakukan dekat kedai eda tu. Nasib baik ada kawan-kawan ,my hubby dan family yang menolong. Terutama my hubby yang bagi sokogan dan tidak juga lupa kepada nurul atiqah mutaza beri tunjuk ajar,walau sikit ilmu yang di bagi tetap bermaknya bagi eda. Sory iqa,eda kacau iqa pagi-pagi dekat bbm..hehehe

dah baca ke,terima kasih tau sebab sudi membaca dan singgah ke blog kami

Monday, 22 October 2012

LAGOLAND MALAYSIA

Jom ramai-ramai kita pergi lagoland malaysia, tak mahal pun tiket masuk dia,cuma rm 140. Dekat sangat-sangat dari rumah eda cuma ambik masa dalam 20 minit je nak pergi ke lagoland malaysia. Time ini eda pergi dengan adik sebab maa tu dah tak tahu ank buat apa dekat ruah apa lagi capai kunci kereta dan maa tu mood abah baik,abah dah bagi trafik light hijau kita orang gerak sendiri ajelah. Nanti kawan-kawan dekat shah alam nak datang boleh lah bermalam dekat rumah eda, abah dan ibu pun dan cakap ok je.hehehe. Insyallah hujung tahun ni eda pergi dengan kawan-kawan & my hubby pulak.


dah baca ke,terima kasih tau sebab sudi membaca dan singgah ke blog kami

IMBAS KEMBALI SEMPENA KEDATANGAN AIDILADHA 2012

Salam semua dan selamat pagi di ucapkan kepada kawan-kawan semua. Setelah sekian lama tidak menghadirkan diri dekat blog ini dan hari ini eda menghadirikan diri. Bukan apa penyakit MALAS datang sejak akhir-akhir ini..hehehe. Sekarang ni eda nak kongsi bercerita sempena kita semua umat islam menyambut hari raya aidiladha,yang cuma tinggal beberapa hari je lagi. Eda nak berkongsi tentang eda dan keluarga menjejakkan kaki ini di tanah suci allah, masa itu eda sekeluarga telah menunaikan kewajipan sebagai seorang umat iaitu menunaikan umrah. Allahdullilah akhir sekali kami sekeluarga dapat juga menunaikan umrah dengan sempurna dan bersyukur sebab dapat menjejakkan kaki di tanah suci allah. Masa itu eda pergi pada tahun 2011 pada bulan lima, semasa sahaja eda sampai di madinah tengah malam iaitu kira-kira dalam pukul 3 pagi dan masa itu hampir-hampir telah masuk waktu solat subuh. Hotel kita orang pada masa itu dekat sahaja dengan masjid nabawi,cuma dalam 10 minit sahaja nak ke masjid. Terasa tepukau pada masa itu dengan suasana yang indah dan tenang semasa melihat kota madinah yang indah diterangi cahaya bulan.


 Hampir seminggu eda dan sekeluarga dekat madinah dan selepas itu barulah kami bertolak ke mekah dan menjalankan kewajipan yang paling penting sekali. Semasa tiba di masjidi haram dan melihat kahbah hanya allah sahaja yang tahu perasaan dalam diri ini dan tidak boleh di ucapkan dengan kata-kata. Tempat yang paling indah dalam dunia ini ialah masjidi haram. Kehindahan dan ketenangan yang dikelilingi dengan cahaya allah dan cahaya bulan yang indah bagai berada di dalam syurga. Alahamdullilah lagi sekali eda dan sekeluarga semasa menjalankan umrah. Harap-harap lepas ini eda dan sekeluarga ada lagi rezeki sampai dekat rumah allah lagi dan sekarang ni terasa rindu sangat-sangat nak pergi melawat lagi rumah allah.Doakan kami sekeluarga dapat lagi datang ke rumah allah yang suci,indah dan tenang.








dah baca ke,terima kasih tau sebab sudi membaca dan singgah ke blog kami