SELAMAT DATANG KE GLAMOURMOON..... FAHMI & EDA

Thursday, 27 December 2012

STORY OF STORY

Salam semua dan selamat pagi. Pagi lagikan kalau pukul 11 ni.. Siapa-siapa yang baru bangun tidur tu pergi mandi dulu,kalau tak nak mandi dulu pun,pergi basuh muka and gosok gigi. Tahun baru 2013 sudah hampir menjelang dan tahun 2012 akan kita tinggalkan dan menjadi kenangan dalam hidup korang semua. Yang baik dikekalkan baik yang kurang baik tu jadikan ia sebagai pengajaran kepada korang. Jangan lupa juga kepada sesiapa yang menyimpan tabung mereka di ASBN, masuk sahaja tahun baru terus pergi update akaun dan kita tengok dapat dividen berape.hehe. Ni yang tak sabar ni sebab nak tengok duit dalam tu makin bertambah dan senang hati sikit. Duit tu kegunanya untuk masa depan,ialah kalau ditakdirkan kita ni satu hari jatuh sakit ke,mengalami masalah kewangan ke dan seumpamanya,duit itulah yang kita akan gunakan. Sesekurangnya kita tidak meminta dan meminjam dekat orang lain.


Sekarang ini dah nak masuk tahun baru 2013 yang akan datang ini, pelbagai kemungkinan yang diluar jagkaan kita akan belaku. Putaran hidup kita dekat dunia ni sama sahaja,dunia ni kan bulat dan masa itu pun berputar pada waktu yang sama,siang dan malam juga yang kita jumpa, air pasang surut juga masih belaku,hujan panas juga yang kita jumpa. Yang cuma berubah dalam kehidupan masyarakat kita ini ialah tahun dan angka yang meningkat dan hanya untuk didunia sahaja. Best the story untuk tahun 2012 ni,tidaklah semuanya baik-baik sahaja dan tidak semua jugalah yang pahit-pahit sahaja. Yang boleh diucapkan ialah alhamdullilah dan bersyukur kepada allah kerana apa yang belaku dalam kehidupan ini semuanya boleh membuatkan diri ini terus tersenyum. Dan diharapkan tahun 2013 ini juga dapat sentiasa tersenyum. Yang terutama kepada my family,my hubby and friends sentiasa ada disisi dan memberi sokongan kepada eda.



Bukan sahaja tahun baru dan diri kta juga perlulah diperbaiki yang kurang baik di tingkatkan kepada yang terbaik. Memang susah kita nak puaskan dan nak buat orang terima kita yang seadanya. Yang sebenarna semua orang sama sahaja yang dilakukan didunia ini cuma caranya sahaja berubah dan digunakan macam mana. Selain itu juga bukan sahaja diri ini diperlukan meningkatkan tapi alam maya juga perlu ditingkatkan.hehehe. Story yang ini pulak sahaja-sahaja je nak publish dekat kawan-kawan, sekarang ni dunia it semakin canggih dan pelbagai alam maya yang ada. Sekarang ni boleh dikatakan semua orang ada akaun twitter, dan bukan sahaja twitter, instagram, tumblr dan macam-macam lagi. Dunia maya ini memudahkan orang ramai berhubung antara satu sama lain walau jaraknya berjauhan beribu-ribu batu. Twitter eda pun dan cantik,cantik di mata eda sahaja. hehehe. Sendiri punya mestilah cakap cantik kan. Memang tidak dinafikan tidak semua orang akan suka dekat kita kan kan kan kan...hehehe


dah baca ke,terima kasih tau sebab sudi membaca dan singgah ke blog kami

Tuesday, 25 December 2012

AKHIRNYA KEMBALI

Assalamualaikum dan salam sejahtera kawan-kawan semua, macam mana hari ini sihat tak ? cuti ni korang buat apa sahaja ? eda macam biasalah duduk rumah sedang menunggu Encik Fahmi Idris bangun dan datang and keluar. Sementara menunggu ni,eda update dulu blog. Agak lama juga eda tak update blog,rasanya dah sebulan tak muncul dekat alam maya blogger ni. Eda mintak maaf sangat-sangat tau pada kawan-kawan yang mengikuti perkembangan eda. Macam teman-teman dan ahli keluarga yang mengenali eda,dia orang pun sudah termaklum dan tahu yang eda sekarang ni sibuk sedikit. Mana tidaknya dengan kerjanya yang sentiasa banyak dan sentiasa berulang alik dari shah alam ke johor bahru. Bukan apa selalu balik jb sebab nak uruskan sesuatu yang amat merumitkan. Benda apa yang merumitkan tu eda ??? kalau nak tahu nanti dah tiba masa dan nak hampir-hampir tarikh itu eda akan bagi tahu kawan-kawan semua. Buat masa ini eda tak banyak sangat story yang nak kongsi dengan kawan-kawan semua,bukan tak ada,ada cuma tak ada masa nak kongsi dekat alam maya ini. Dalam awal bulan 11 hari tu, dah lama juga cerita ni kan..hehehe. fahmi dengan kawan-kawanya sambut eda punya birthday tau, eda pun tak tahu yang dia orang ni semua nak buat kejutan dekat eda. Dalam pukul 4 pagi eda kena tepung bagai semua dekat depan rumah. Gila ke tidak dia orang ni kenakan eda, kalau siang tu tak apa juga lah ni tengah-tengah malam dan nak subuh dah. Tapi seronok jugalah kena tepung. Dah lah kena tepung lepas tu nak kena mandi lagi dah lah sejuk... menggigil lah jawapanya. Apa-apa pun eda amat terharu sangat-sangat sebab fahmi dan kawan-kawanya ingat hari yang penting dalam hidup eda. Terutama orang tersayang my hubby fahmi idris. love you so much. muuuuaaahhhh. Dahlah tengah hari itu kita orang ada wedding dekat klang,ambik kau memang tidur tak cukuplah dibuatnya.hahaha 

Time ni kena tepung pukul 4 pagi

Ni time kita orang dekat wedding member kita orang dekat klang


HAPPY BIRTHDAY TO MY MOM PN NORMAH PADA 24/12/2012

Sebelum itu juga eda nak ucapkan selamat hari natal kepada penganut agama kristian dan SELAMAT HARI LAHIR kepada My mother,ibu PN NORMAH. Yang disambut ada hari semalam 24/12/2012 Anak disini sentiasa mendoakan kesejahteraan dan dimurahkan rezeki dan diberi kesihatan yang baik. Walau anak disini berjauhan,anak tidak pernah lupakan ibu dan sentiasa diingati. Love you so much ibu. muuuuaaaaahhh


dah baca ke,terima kasih tau sebab sudi membaca dan singgah ke blog kami

Tuesday, 20 November 2012

FUTSAL 1 MALAYSIA PARLIMEN PERINGKAT KEBANGSAAN

Assalamualaikum semua,harap-harap semua sihat dan di rahmati allah,dimrahkan rezeki. Baru-baru ini ada acara besar-besaran berlaku dekat putrajaya iaitu pertandingan futsal 1 malaysia parlimen peringkat kebangsaan dari 16-18 nov 2012, yang di mana my hubby turut mengambil bahagian dan wakil dari parlimen kuala selangor. Eda turut sertai sebagai peneman hubby je. Sanggat-sanggat meriah dekat putrajaya hari itu dan seluruh negeri mengambil bahagia menghantar wakil-wakil mereka. Dengan cuaca yang sangat-sangat baik walau pada hari sabtu hujan,acara tetap di teruskan. Yang paling penting hubby nak eda sentiasa meneman beliau setiap kali ada acara perlawanan,lagi-lagi peringkat kebangsaan macam ni. Selama tiga hari itu kita orang seawal 8 pagi lagi dan terpacak dekat tempat perlawanan di putrajaya,subuh-subuh lagi pukul 5.30 pagi hubby dan kejutkan eda suruh siap-siap dan dalam pukul 6 lebih di sampai dekat rumah eda dan kita orang pergi sarapan dulu sebelum bertolak ke putrajaya. Dari shah alam ke putrajaya tak adalah jauh manapun lebih kurang setengah jam dah sampai. Yang paling best sekali setiap kali ada pertandingan peringkat kebangsaan hubby mesti masuk paper. Bangga sekejaplah kita ni..gelak besar






dah baca ke,terima kasih tau sebab sudi membaca dan singgah ke blog kami

Wednesday, 24 October 2012

JOM RAMAI-RAMAI SERBU



KLIK DEKAT GAMBAR DI ATAS TAU

Jom kawan-kawan kita pergi serbu kedai eda, dah singgah tu follower kedai eda sekali tau. Eda bukak eda ini pun dasar atas permintaan customer dan orang ramai dekat tempat eda berkerja. Dia orang cakap bukak kedai dekat alam maya ini nanti lagilah berkembang dan di kenali orang ramai. Mintak maaf tau,kalau dekat kedai eda tu banyak kekurangan lagi, baru sahaja di lancarkan so banyak lagi yang perlu dilakukan dekat kedai eda tu. Nasib baik ada kawan-kawan ,my hubby dan family yang menolong. Terutama my hubby yang bagi sokogan dan tidak juga lupa kepada nurul atiqah mutaza beri tunjuk ajar,walau sikit ilmu yang di bagi tetap bermaknya bagi eda. Sory iqa,eda kacau iqa pagi-pagi dekat bbm..hehehe

dah baca ke,terima kasih tau sebab sudi membaca dan singgah ke blog kami

Monday, 22 October 2012

LAGOLAND MALAYSIA

Jom ramai-ramai kita pergi lagoland malaysia, tak mahal pun tiket masuk dia,cuma rm 140. Dekat sangat-sangat dari rumah eda cuma ambik masa dalam 20 minit je nak pergi ke lagoland malaysia. Time ini eda pergi dengan adik sebab maa tu dah tak tahu ank buat apa dekat ruah apa lagi capai kunci kereta dan maa tu mood abah baik,abah dah bagi trafik light hijau kita orang gerak sendiri ajelah. Nanti kawan-kawan dekat shah alam nak datang boleh lah bermalam dekat rumah eda, abah dan ibu pun dan cakap ok je.hehehe. Insyallah hujung tahun ni eda pergi dengan kawan-kawan & my hubby pulak.


dah baca ke,terima kasih tau sebab sudi membaca dan singgah ke blog kami

IMBAS KEMBALI SEMPENA KEDATANGAN AIDILADHA 2012

Salam semua dan selamat pagi di ucapkan kepada kawan-kawan semua. Setelah sekian lama tidak menghadirkan diri dekat blog ini dan hari ini eda menghadirikan diri. Bukan apa penyakit MALAS datang sejak akhir-akhir ini..hehehe. Sekarang ni eda nak kongsi bercerita sempena kita semua umat islam menyambut hari raya aidiladha,yang cuma tinggal beberapa hari je lagi. Eda nak berkongsi tentang eda dan keluarga menjejakkan kaki ini di tanah suci allah, masa itu eda sekeluarga telah menunaikan kewajipan sebagai seorang umat iaitu menunaikan umrah. Allahdullilah akhir sekali kami sekeluarga dapat juga menunaikan umrah dengan sempurna dan bersyukur sebab dapat menjejakkan kaki di tanah suci allah. Masa itu eda pergi pada tahun 2011 pada bulan lima, semasa sahaja eda sampai di madinah tengah malam iaitu kira-kira dalam pukul 3 pagi dan masa itu hampir-hampir telah masuk waktu solat subuh. Hotel kita orang pada masa itu dekat sahaja dengan masjid nabawi,cuma dalam 10 minit sahaja nak ke masjid. Terasa tepukau pada masa itu dengan suasana yang indah dan tenang semasa melihat kota madinah yang indah diterangi cahaya bulan.


 Hampir seminggu eda dan sekeluarga dekat madinah dan selepas itu barulah kami bertolak ke mekah dan menjalankan kewajipan yang paling penting sekali. Semasa tiba di masjidi haram dan melihat kahbah hanya allah sahaja yang tahu perasaan dalam diri ini dan tidak boleh di ucapkan dengan kata-kata. Tempat yang paling indah dalam dunia ini ialah masjidi haram. Kehindahan dan ketenangan yang dikelilingi dengan cahaya allah dan cahaya bulan yang indah bagai berada di dalam syurga. Alahamdullilah lagi sekali eda dan sekeluarga semasa menjalankan umrah. Harap-harap lepas ini eda dan sekeluarga ada lagi rezeki sampai dekat rumah allah lagi dan sekarang ni terasa rindu sangat-sangat nak pergi melawat lagi rumah allah.Doakan kami sekeluarga dapat lagi datang ke rumah allah yang suci,indah dan tenang.








dah baca ke,terima kasih tau sebab sudi membaca dan singgah ke blog kami

Thursday, 27 September 2012

KEMANISAN ANUGERAH ALLAH

assalamualaikum,

Dimulakan dengan bismillah dan disudahi dengan alhamdullilah. Bersyurkur pada ilahi hari ini eda masih lagi bernyawa dan meningmati hidup ini dengan baik-baik sahaja. Biasalah setiap manusia memang tidak boleh lari dari masalah,syurkur juga eda dapat mengawal setiap masalah itu dengan keadaan yang tenang dan sokongan dari orang yang tersayang,yang terutama my hubby sentiasa ada bersama di sisi.

Dicintai dan disayangi kamu adalah satu anugerah yang terindah bagi ku . Mungkin Tuhan sengaja memberi kita berjumpa dengan orang salah sebelum ini kerana ingin menemukan seseorang lebih baik dan betol agar kite lebih mengetahui bagaimana ingin bersyukur dengan pemberian dan hikmah disebalik pemberian tersebut.


Cinta pertama adalah kenangan , cinta kedua adalah pelajaran dan cinta yang seterusnya adalah satu keperluan kerana hidup tanpa cinta bagaikan masakan tanpa garam . kerana itu jagalah cinta yang dianugerahkan itu sebaik-baiknya agar ia terus mekar dan wangi sepanjang musim . 

Wah eda tiba-tiba selitkan cereka cerita cinta pulak, sudah lama juga sebenarnya tak berbual bicara panjang lebar dekat blog cantik manis ni sebenarnya, dengan keadaan yang tidak mengizinkan oleh allah dan dipenuhi dengan aktiviti harian menjadi salah satu sebab eda tidak berbual bicara panjang lebar dekat sini. Selepas kita semua menerima kedatangan bulan rahmadan dan aidilfitri dan selepas itu menghadiri rumah terbuka dan kenduri kahwin memang amat memenatkan diri kita ini sebenarnya walau ia membuatkan kita rasa riang dan ceria. Rasa-rasanya sampai sekarang masih lagi ada orang buat rumah terbuka tau,eda tak habis-habis lagi mendapat jemputan dari kawan-kawan. Baru-baru ini juga eda baru sahaja menghadiri dari rumah wedding kawan punya kakak dia kahwin, selama tiga hari dua malam jugalah eda berkampung dekat rumah peganting. Dari hari jumaat malam ada buat kenduri doa selamat dan malam sabtu ada kahtam al-quran dan pada pagi ahad adalah hari kemuncak iaitu akad nikah dan bersanding. Nampak tak aktivitinya,walau nampak simple dan serdahana tapi memenatkan juga lah eda dan kawan-kawan pada hari kendurinya. Nasib baiklah hari isnin tu eda cuti sebabnya memang sudah awal-awal dan mohon cuti,bukan apa saja je mintak cuti dan nak rehat-rehatkan diri ini dan cuti pun banyak lagi. Si cantik manis anak-anak dara sekalian,syukur alahamdullilah pada ilahi kerana memberi kami semua kecantikan dan kemanisan.


dah baca ke,terima kasih tau sebab sudi membaca dan singgah ke blog kami

Monday, 3 September 2012

MY BROTHER

Sementara menunggu kawan abah datang beraya,kita orang sempat lagi bergambar sebab dah tak tahu nak buat apa. Lagi pun semuanya sudah tersiap cuma tinggal untuk makan sahaja. Kita orang adik beradik dah makan dulu sebelum kawan abah datang rumah.hehehe tuan rumah mesti rasmikan dulu. Time tu ibu buat mee soto dengan nasi lemak. Oklah dah tak tahu nak taip apa, kerja tengah banyak ni. Bye2


dah baca ke,terima kasih tau sebab sudi membaca dan singgah ke blog kami

WEDDING KHASHA 1 NOVEMBER 2012

Malam tadi baru sampai shah alam,letih dekat badan ni pun belum hilang lagi..mana tidaknya dari hari khamis malam sampailah ahad eda berkampung dekat kuala selangor dan sungai besar. Dekat kuala selangor macam biasalah rumah my hubby dan sungai besar rumah nana. Sebenarnya dekat sana ada kenduri kahwin member,sebab tu berkampung dekat sana. Kendurinya pada hari sabtu tapi biasalah berjalan-jalana sambil tu dengan my hubby...jalan-jalan dekat kampung halamannya. Dari satu tempat ke satu tempat kita orang pergi,dari ke darat ke laut dari tanah rata ke atas bukit dari makan nasi ke makan satay dari makan dekat warung ke makan dekat sawah padi. Memang best sangat-sangat,biasalah kita tak ada padi. Majlisnya pun cukup meriah sangat-sangat pada malam tu dengan dipenuhi sanak saudara dan tetamu yang datang. Apa-apa pun eda nak cakap thanks you dekat my hubby(fahmi idris) melayan budak nakal ni.













dah baca ke,terima kasih tau sebab sudi membaca dan singgah ke blog kami

Thursday, 30 August 2012

SEMUANYA TERLEBIH

Ini lah akibat kalau terlebih makan terlebih minum terlebih tidur terlebih bercakap terlebih gelak terlebih menangis dan semuanya terlebihlah senang cerita. Apa yang terjadi pada kita orang sebenarnya ialah semangat beraya, mengarut sahaja kita orang ni. Apa-apa pun kita orang dah terlebih ceria. Semuanya enjoy time ni.











dah baca ke,terima kasih tau sebab sudi membaca dan singgah ke blog kami