SELAMAT DATANG KE GLAMOURMOON..... FAHMI & EDA

Thursday, 27 October 2011

KETAM OH KETAM


Wah akhirnya aku makan KETAM. Ni buat kali kedua aku makan ketam,sebelum ni aku tak makan ketam,bukan ketam sahaja semua makanan laut aku tak makan kecuali ikan...hehe. Aku pun tak tahulah kenapa tak makan,family aku yang lain semuanya makan. Nak tahu tak siapa yang ajar aku makan ketam ni ? sapa lagi kalau bukan MY HUBBY yang ajar. First time aku makan ketam dekat kedai makan mee ketam dekat anjung seri sek 7. Macam mana kita orang boleh makan dekat kedai mee ketam tu...ni semua gara-gara cerita jalan-jalan cari makan dekat tv3 dan keesokan harinya my hubby terus mengajak aku pergi makan dekat situ. Apa lagi my hubby pun suruh aku cube makan sikit isi ketam.. Dah makan pehhhhhhhhhh memang sedap gila lah makan ketam ni...hehehe.. lepas tu balik je jb terus cakap dengan my mom nak makan ketam masak lemak cili api... Tunggu punya tunggu akhir sekali my mom masak juga ketam, yang paling best my uncle yang bawak ketam tu dari pasir gudang.. My uncle kata ni ketam baru je naik dari laut... Lagi sekali pehhhhhhhhhhhhhhhh isinya memang sedap dan manis gila. Yang paling kelakar sekali,aku makan ketam adik aku yang ajar cara-cara makan ketam...kelakarkan..hehehe... First sekali  adik suruh gigit dan patahkan kaki ketam lepas tu isap...pehhhhhhhhhhhhhhhh memang terbaiklah... Masa first time makan ketam hari tu my hubby yang kopek kan dan bagi je aku isi ketam tu. hehe manjakan kita orang.... Habislah lepas ni my hubby kena bawak aku pergi makan ketam je...hehehe. Lepas ni aku nak cube pulak makanan lain yang belum aku pernah makan.



dah baca ke,terima kasih tau sebab sudi membaca dan singgah ke blog kami

No comments:

Post a Comment