SELAMAT DATANG KE GLAMOURMOON..... FAHMI & EDA

Monday, 31 October 2011

YES.... DAH MAKIN MUDA

HAPPY BIRTHDAY TO YOU
 HAPPY BIRTHDAY TO YOU
HAPPY BIRTDAY TO YOU NOREEDA AKHMA BTE SAHAK
HAPPY BIRTHDAY TO YOU

Tanggal 31 oktober 2011 genaplah eda 22 tahun. Yes muda lagi lah eda..hehehe...perasan gila...
Tahun ni birthday eda amat bermakna sekali sebab eda dapat sambut dengan kekasih hati yang disayangi. Yang paling bermakna sekali dapat sambut dengan family. Sekarang ni eda tenggah tunggu hadiah dari kekasih hati...hehehe...tak malulah eda... agak-agak apa erk hadiah tu...kita tunggu je nanti ok... Dan yang paling best my hubby orang yang pertma wish my birthday,love you so much. Apa-apa pun bersyukur sangat-sangat dekat allah sebab eda masih lagi bernafas didunia ini dan diberi kehidupan dengan baik dan sempurna. 

INILAH ORANGNYA BIRTHDAY GIRL 



dah baca ke,terima kasih tau sebab sudi membaca dan singgah ke blog kami

Saturday, 29 October 2011

AKU HANYA MAMPU BERDOA WAHAI KEKASIH KU

Ya allah ya tuhan ku.... Tenangkan hati ku ini dan lapangkanlah dada dan fikiranku ini. Jauhkan diri hambu mu ini dari masalah yang membuatkan diri ku ini jatuh sakit. Kau kuatkanlah diri ku ini dengan dugaan yang datang kepada diri ini. Aku tahu dugaan yang datang ini untuk menguji keimanan diri ini dan aku redha dengan apa yang terjadi, dan ia membuatkan aku kuat untuk meneruskan kehidupan. Ya allah, hanya engkau sahaja yang tahu isi hatiku dan kasih sayang ku kepadanya dan hanya engkau sahaja yang memahami diri ini dan mengetahui penyesaan hati dan diri ini. Itu sahaja yang aku mampu untuk berkata-kata dan hanya air mata yang mengali ke pipi ku ini. Aku tidak kuat untuk berhadapan dan berkata dengannya. Aku cuma mahu engkau tahu yang aku amat mencintai engkau dan diri ini hanya untuk engkau. Aku tidak sanggup untuk berjauhan dengan diri mu dan berpisah dengan engkau wahai kekasih. Aku harap engkau memahami dan mengetahui yang diri ku ini amat memerlukan engkau di samping mu. Di hari pertama kita berjumpa aku sudah merasai kesetian dan kasih sayang engkau kepada aku. Dari mata mu yang bertentangan dengan mata ku,aku sudah tahu yang aku akan bersama mu. Aku masih ingat dan masih bermain di fikiran aku ini di hari pertama kita bertemu. Walaupun masa itu aku masih keliru dengan diri ku ini,namum aku telah memberi peluang kepada diri ku ini untuk hidup bersama mu sehingga ke akhir hayat ku. Aku mula jatuh cinta terhadap mu di hari pertama kita bertemu lagi. Aku berharap engkau tidak menyeksa diri ku ini kerana diri ku ini tidak kuat untuk berhadap dengan kedukaan dan tidak keyakinan untuk meneruskan kehidupan ini dengan hati yang hancur. Dan sekali lagi, aku berharap yang engkau amat memahami diri ku ini dan aku sentiasa dihati mu. Di hati aku ini engkau sentiasa disematkan dengan begitu baik dan aku membawa cinta mu ini kemana sahaja. Cinta aku untuk kau tidak akan mati sampai bila-bila. Aku cuma mencintai dan menyayangi engkau seorang sahaja. Sekiranya engkau membaca luahan isi hati ku ini,aku berharap engkau mengerti wahai kekasih ku dunia akhirat. Sekali lagi aku ingin berkata yang aku tidak sanggup kehilangan engkau melainkan yang memisahkan kita ialah allah. Engkau telah datang ke diri ku ini dan membawa kembali cinta ku ini yang telah hilang untuk sesiapa. Cinta ini hanya untuk mu muhammad fahmi idris.

dah baca ke,terima kasih tau sebab sudi membaca dan singgah ke blog kami

Friday, 28 October 2011

KENAPA PEREMPUAN MUDAH MENANGIS

Di bawah ini hanyalah sebagai pengetahuan kepada anda sekalian untuk mengetahui kenapa perempuan mudah menangis. Supaya bagi mereka-mereka yang lelaki tahu, kenapa teman wanita mereka terlalu mudah untuk mengalirkan air mata sekiranya berlaku sesuatu dalam perhubungan.

"Saat Ku ciptakan wanita, Aku membuatnya menjadi sangat utama.

Kuciptakan bahunya, agar mampu menahan seluruh beban dunia dan isinya, walaupun juga bahu itu harus cukup nyaman dan lembut untuk menahan kepala bayi yang sedang tertidur.

"Kuberikan wanita kekuatan untuk dapat melahirkan bayi dari rahimnya, walau kerap berulangkali menerima cerca dari si bayi itu apabila dia telah membesar.

"Kuberikan keperkasaan yang akan membuatnya tetap bertahan, pantang menyerah saat semua orang sudah putus asa.

"Ku berikan kesabaran jiwa untuk merawat keluarganya walau dia sendiri letih, walau sakit, walau penat, tanpa berkeluh kesah.

"Kuberikan wanita perasaan peka dan kasih sayang untuk mencintai semua anaknya dalam apa jua keadaan dan situasi. Walau acapkali anak-anaknya itu melukai perasaan dan hatinya. Perasaan ini pula yang akan memberikan kehangatan pada anak- anak yang mengantuk menahan lelap. Sentuhan inilah yang akan memberikan kenyamanan saat didakap dengan lembut olehnya.

"Kuberikan wanita kekuatan untuk membimbing suaminya melalui masa-masa sukar dan menjadi pelindung baginya.
Sebab bukankah tulang rusuk yang melindungi setiap hati dan jantung agar tak terkoyak..?

"Kuberikan kepadanya kebijaksanaan dan kemampuan untuk memberikan pengertian dan menyedarkan bahawa suami yang baik adalah yang tidak pernah melukai isterinya. Walau seringkali pula kebijaksanaan itu akan menguji setiap kesetiaan yang diberikan kepada suami agar tetap berdiri sejajar, saling melengkapi dan saling menyayangi.

"Dan akhirnya, Kuberikan wanita air mata, agar dapat mencurahkan perasaannya. Inilah yang khusus kepada wanita, agar dapat dia gunakan bila-bila masa pun dia inginkan. Ini bukan kelemahan bagi wanita, kerana sebenarnya air mata ini adalah "air mata kehidupan."

dah baca ke,terima kasih tau sebab sudi membaca dan singgah ke blog kami

Thursday, 27 October 2011

contest blog paling comel dan dabomb




Mesti follow blog Fatin dan Jaja
Only for girls . No boys .
Mesti buat entry pasal contest ni . Banner disediakan .
Send  link entry contest dekat blog Fatin jika anda dah join .
Tag beberapa orang anda nak maximum 3 , minimum 1 .
Contest akan tutup pada 28 Oktober 2011
Tolong like page ini [Tekan] dan kemudian like ini [Tekan] *kalau ada  acc fb*

Kalau nak tahu hadiah dia apa, korang pergi tengok sendirilah lagi senang 

Tag to :


dah baca ke,terima kasih tau sebab sudi membaca dan singgah ke blog kami

KETAM OH KETAM


Wah akhirnya aku makan KETAM. Ni buat kali kedua aku makan ketam,sebelum ni aku tak makan ketam,bukan ketam sahaja semua makanan laut aku tak makan kecuali ikan...hehe. Aku pun tak tahulah kenapa tak makan,family aku yang lain semuanya makan. Nak tahu tak siapa yang ajar aku makan ketam ni ? sapa lagi kalau bukan MY HUBBY yang ajar. First time aku makan ketam dekat kedai makan mee ketam dekat anjung seri sek 7. Macam mana kita orang boleh makan dekat kedai mee ketam tu...ni semua gara-gara cerita jalan-jalan cari makan dekat tv3 dan keesokan harinya my hubby terus mengajak aku pergi makan dekat situ. Apa lagi my hubby pun suruh aku cube makan sikit isi ketam.. Dah makan pehhhhhhhhhh memang sedap gila lah makan ketam ni...hehehe.. lepas tu balik je jb terus cakap dengan my mom nak makan ketam masak lemak cili api... Tunggu punya tunggu akhir sekali my mom masak juga ketam, yang paling best my uncle yang bawak ketam tu dari pasir gudang.. My uncle kata ni ketam baru je naik dari laut... Lagi sekali pehhhhhhhhhhhhhhhh isinya memang sedap dan manis gila. Yang paling kelakar sekali,aku makan ketam adik aku yang ajar cara-cara makan ketam...kelakarkan..hehehe... First sekali  adik suruh gigit dan patahkan kaki ketam lepas tu isap...pehhhhhhhhhhhhhhhh memang terbaiklah... Masa first time makan ketam hari tu my hubby yang kopek kan dan bagi je aku isi ketam tu. hehe manjakan kita orang.... Habislah lepas ni my hubby kena bawak aku pergi makan ketam je...hehehe. Lepas ni aku nak cube pulak makanan lain yang belum aku pernah makan.



dah baca ke,terima kasih tau sebab sudi membaca dan singgah ke blog kami

suka suki giveaway



Suka suki sangat-sangat sebabnya saya suka suki juga join contest dari suka suki giveaway ni.
Wah ulang tahun jeeha 30 oktober ulang tahun bulan 31 oktober.. Bestkan-bestkan... Cepat-cepat siapa nak join klik je dekat banner tu.. Cepat tau tarikh tutup dah dekat.


dah baca ke,terima kasih tau sebab sudi membaca dan singgah ke blog kami

Wednesday, 26 October 2011

GiveAway by anis athia


Wah menarik sangat-sangat GiveAway by anis athia ni. Dia punya hadiah boleh berguling-guling tau...hehehe... Kita pendekan cerita,jom terjah blogger ANIS ATHIA


dah baca ke,terima kasih tau sebab sudi membaca dan singgah ke blog kami

CONTEST BLOGKU MENAWAN KALBU BY ASKAR PINK & AMALINA.




Menawan tak agak-agaknya blog bulan ni....hehehe tak apa kita serbu je contest ni... Kalau korang nak join jom lah. Klik je dekat banner 2.
Tag to :



dah baca ke,terima kasih tau sebab sudi membaca dan singgah ke blog kami

Tuesday, 25 October 2011

APA YANG AKAN TERJADI UJUNG BULAN NI ??

Cepatkan masa boleh tak,tinggal beberapa hari je lagi...sebab dah tak sabar nak tunggu ujung bulan ni sebab ada birthday seseorang...hehehe. Yang paling best birthday tu disambut dua orang sekali sebabnya birthday diaorang ni sama... Macam biasalah tiap-tiap tahun mesti sambut dengan family. 


Ni lah birthday girl, tinggal beberapa hari lagi je nak sambut birthday.
nanti kita lihat sape orangnya ok...hehehe


dah baca ke,terima kasih tau sebab sudi membaca dan singgah ke blog kami

MACAM-MACAM YANG DILAKUKAN

 rumah kosong pun boleh gak buat tempat photoshot

 Khairul dah kenapa..penat ke..

 panjat pagar dibuatnya kita orang




Aktiviti untuk mengisi masa lapang. hahaha
Merayau sana sini dengan diaorang lah apa lagi,buat photoshot.
Korang ni memang rakus dan happy..hahaha

Bulan punya gambar pun ada juga,korang memang suka main tangkap je....hehehe



dah baca ke,terima kasih tau sebab sudi membaca dan singgah ke blog kami

pencarian bloglist transparent-art




Khas untuk PEREMPUAN sahaja.
Sape-sape rasa diri dia perempuan jom lah kita join pencarian bloglist transparent-art, kalau nak join klik je dekat gambar tu.
Ok bulan tag :


dah baca ke,terima kasih tau sebab sudi membaca dan singgah ke blog kami

Monday, 24 October 2011

TEKA TEKI DIYANA ALI




Warna kegemaran Diyana Ali PINK

Tag :


dah baca ke,terima kasih tau sebab sudi membaca dan singgah ke blog kami

Contest Blog Saya Terbaikkk! by Aina dan Rabiatul







Eda tag dekat kawan-kawan :




dah baca ke,terima kasih tau sebab sudi membaca dan singgah ke blog kami

KEMPEN TINGKATKAN JUMLAH FOLLOWERS




JOM KITA RAMAI-RAMAI MEMERIAHKANYA LAGI FOLLOWERS
KLIK BANNER UNTUK JOIN



dah baca ke,terima kasih tau sebab sudi membaca dan singgah ke blog kami

Saturday, 22 October 2011

TIDAK SABAR RASANYA

Tak sabar rasanya nak tunggu rambut bulan panjang macam dulu, rindu sangat-sangat dengan rambut yang dulu ni. Sekarang ni bulan sedang menunggu dan menunggu dengan kesabaran. hehe

dah baca ke,terima kasih tau sebab sudi membaca dan singgah ke blog kami

BERSAMA ATIQAH MUTAZA



Masa ni di hari pertunangan iqa dan ikhwan tahun lepas 1 May 2010


dah baca ke,terima kasih tau sebab sudi membaca dan singgah ke blog kami

Friday, 21 October 2011

SEKARANG NI BERSAMA ADAM HAIKAL


Sekarang ni bulan dengan adam sebabnya bulan kena jage adam sekarang ni, makci bulan masuk hospital dan tidak pasti bilanya keluar sebab baby dalam kandunganya ada masalah. So agak penat dan happining jugalah menjaga adam ni,adam ni nakal sikit. hehe ala biasalah budak-budak memang nakal. Adam nak dapat adik baru dan bulan dapat anak sedara lagi...tak sabarnya. sebelum tu harap-harap makci dan babynya sihat dan selamat.

dah baca ke,terima kasih tau sebab sudi membaca dan singgah ke blog kami

CONTEST AWESOME BLOG DESIGN

Bulan follow dan join. tak payah banyak cakaplah kita terjah jom senang cerita http://sayaawakdandia.blogspot.com/2011/10/contest-awesome-blog-design.html 
Tag ke geng-geng bulan

Atiqah Mutaza
Nurul Syakila 


dah baca ke,terima kasih tau sebab sudi membaca dan singgah ke blog kami