SELAMAT DATANG KE GLAMOURMOON..... FAHMI & EDA

Wednesday, 3 August 2011

TIN BISKUT



Ini cerita tahun 2009,dimana ia berlaku di sebuah rumah yang diberi nama H.O.B di seksyen 7 berhadapan dengan UNISEL. Ia juga berlaku di bulan yang mulia ini,di bulan ramahdan al-mulbarak. Watak-watak di dalam cerita ini terdiri daripada Noreeda Akhma ( Bulan), Nurul Syakila ( Lat), Izati Hazirah (Tmeng) dan Nurul Rosmalailis (Elis). Ok jom kita mulakan bercerita.

Al-kisah, kira-kira pukul 4 pagi dimana Noreeda Akhma dan Izati Hazirah sedang tidur dengan begitu nyenyak, dan Nurul Rosmalailis dan Nurul Syakila tidak lagi memejamkan mata kerana pada masa itu meraka berdua tidak boleh tidur..hehehe. Pada mula-mulanya kami memang tak nak bangun sahur pada hari tersebut,tetapi datangnya gegasi besar iaitu Nurul Rosmalailis dengan bangga dan semangatnya datang ke bilik kami yang indah bagi syurga begitu,dengan membawa harapan kami bangunlah....Tetapi harapan itu hancur setelah kami tidak bangun dari kejutan yang manja...hehehe. 

Setelah itu dengan geramnya, Nurul Rosmalailis datang dengan membawa TIN BISKUT dan mengetuknya dengan sekuat hati.Dengan laungan ( BANGUN-BANGUN,SAHUR-SAHUR ).  Kita orang pun apa lagi dengan terkejutnya bagi kena bom..(masa tu memang benggang gaklah) hahaha... Yang best sekali Bulanlah ingat ada cina mati tengah-tengan malam ni..hahahaha...Aduhai Nurul Rosmalailis kenapa anda melakukan perkara sebegitu kepada kami...Kami tidak bersalah tau..hehehe..

Setelah bangun apa lagi riuh rendahlah rumah kami dengan celoteh kami semua ni,padahal cuma beberapa orang sajaha masa itu,tapi bagi ada 10 orang pada pagi itu... Mana tidaknya bila Nurul Syakila menjerit sahaja bagai petir datang menyambar bumi,Nurul Rosmalailis gelak bagai anak tekak nak tercabut pun ada...hehehe. Dengan banggannya kami makan depan pintu bilik,bersila dengan makan makanan yang paling sedap sekali iaitu biskut dan majerin. hahahaha...

Sebelum tu jom kita niat puasa dulu 

نَوَيْتُ صَوْمَ رَمَضَانَ لِلَّهِ تَعَالَى
 maksudnya: Sahaja aku berpuasa esok hari pada bulan Ramadhan kerana Allah Taala.



dah baca ke,terima kasih tau sebab sudi membaca dan singgah ke blog kami

No comments:

Post a Comment