SELAMAT DATANG KE GLAMOURMOON..... FAHMI & EDA

Sunday, 28 August 2011

LEBIH BERMAKNYA


Bulan nak ambik kesempatan untuk mengucapkan selamat hari raya dan ingin memohon maaf sekiranya ada salah silap dan terkasah bahasa. Gambar di atas tu gambar family bulan tahun lepas, nantikan gambar raya tahun ni dari bulan sekeluarga. Sebelum itu bulan juga amat bertuah dan bersyukur kepada illahi kerana aidilfitri tahun ini lebih bermakna beraya bersama insan tersayang dan dicintai iaitu Muhammad Fahmi Idris.

dah baca ke,terima kasih tau sebab sudi membaca dan singgah ke blog kami

Wednesday, 24 August 2011

KERJA GILA DIBUATNYA




 



Bulan dengan my hubby pergi Johor Bahru hari isnin, pergi semata-mata nak jalan-jalan, kita orang bertolak dari shah alam pukul 4 petang dan sampai JB pukul 7 malam. Kita orang sampai je dekat JB terus pergi makan dekat The Zon JB,makan dekat situ memang terbaiklah. Selesai sahaja makan kita orang terus pergi lepak dekat Danga Bay. Dah puas lepak sampai pukul 2 pagi kita orang gerak balik ke shah alam. Betol-betol sampai shah alam, umat islam semuanya sedang bersahur pada pukul 5 pagi. hahaha...Memang suka buat kerja gilakan pergi jb semata-mata lepak.

dah baca ke,terima kasih tau sebab sudi membaca dan singgah ke blog kami

Monday, 22 August 2011

KLIK-KLIK







HASIL : GLAMOUR MOON (NOREEDA AKHMA)

LOKASI : SACC MALL SHAH ALAM

dah baca ke,terima kasih tau sebab sudi membaca dan singgah ke blog kami

Sunday, 21 August 2011

Contest Blogger Simple Gorgeous


JOM KITA RAMAI-RAMAI JOIN CONTEST NI..

NAK JOIN KLIK

BULAN NAK TAG DEKAT MY FRIENDS YANG TERLALU AKTIF

SYAKILA AND TMENG

dah baca ke,terima kasih tau sebab sudi membaca dan singgah ke blog kami

Thursday, 18 August 2011

MENGELUARKAN TENAGA LAGI




Memadangkan hari ini cuti sempena nuzuk al-quran, my hubby mengajak bulan pergi shopping raya lagi sekali. Bulan apa lagi ok sahaja bila my hubby mengajak, mana boleh tolak rugi nanti tau. hehehe(main-main je). Macam biasalah tempat bulan shopping dekat sunway pyramid tak ada tempat lain mesti kena dekat sana juga, thanks to my hubby sebab belikan sayang kasut and belt. Lepas kita orang shopping, kita orang pergi berbuka sekali dekat mcd sunway. 

Menu kita orang time berbuka tadi


Ni gambar shopping minggu lepas,kesian my hubby kena bawak banyak beg.




dah baca ke,terima kasih tau sebab sudi membaca dan singgah ke blog kami

Monday, 15 August 2011

SEDANG BANYAK BERFIKIR


Sekarang ni bulan teramat-amat sibuk dengan assignment final ni. So memang susah sikit bulan hendak mengupdate glamour moon,tapi bulan akan cuba juga mencari masa untuk main taip-taip dekat my glamour moon. Bukan apa kalau boleh bulan hendak siapkan final bulan ni sebelum raya nanti time raya tak adalah bulan risau pasal final bulan yang tidak siap tu lagi. Lepas cuti raya seminggu bulan cuma tinggal dua minggu je nak meduduki final projek and final exam. Biasalah budak grafik memang banyak sikit kerja hendak dibuatnya,bukan final exam je nak kena menepuh,projek pun kena buat. So sekarang ni bulan tidak cukup tangan otak untuk menyiapkan kerja-kerja yang berlambak ni.



dah baca ke,terima kasih tau sebab sudi membaca dan singgah ke blog kami

Thursday, 11 August 2011

Segmen Promosi Blog 500 Follower Ke Bawah


Nama : Noreeda Akhma Sahak(glamourmoon)
Hobi : Main Tangkap-tangkap gambar


dah baca ke,terima kasih tau sebab sudi membaca dan singgah ke blog kami

MY HERO DI WAKTU MALAM




Ini adalah hero bulan time tidur, kalau tidak ada hero ni time tidur,rasa macam tidur tidak nyenyak sahaja..hehe. Hero bulan nama dia T-2

dah baca ke,terima kasih tau sebab sudi membaca dan singgah ke blog kami

Tuesday, 9 August 2011

KASIH IBU KEPADA ANAK




LOVE YOU SO MUCH


dah baca ke,terima kasih tau sebab sudi membaca dan singgah ke blog kami

RINDU SUASANA DI TANAH SUCI


Ni gambar kami sekeluarga di tanah suci mekah semasa menjalankan ibadah umrah pada bulan lima tahun ini. Tapi bulan sudah merindui suasana di tanah suci,terasa di hati ini hendak menjejakan kaki sekali lagi di tanah suci. Moga-moga ada rezeki kami sekeluarga kesana semula,dengan harapan kami dapat menunaikan ibadah haji pulak.

dah baca ke,terima kasih tau sebab sudi membaca dan singgah ke blog kami

AKU TIDAK KESEORANGAN


Allhamdulilah itu sahaja yang aku mampu ungkapkan sekarang ini, sebab allah maha mengetahui isi hati aku ini. Ia tidak membenarkan aku keseorangan di bulan yang mulia ini, Ia sentiasa berada disamping aku sepanjang kehidupan ini. Selain itu dibulan yang mulia ini juga aku sentiasa ditemani oleh insan tersayang. Sepanjang bulan ramahdan ini kami sentiasa berbuka bersama-sama dan juga tidak dilupakan apabila time untuk bersahur kami juga bersama. Macam masyarakat lain jugalah kami tidak ketinggalan pergi ke bazar bersama-sama untuk menikmati judah berbuka puasa. 

Pada mulanya dihati ini terdetik sayu apabila bulan yang mulia ini bakal tiba,aku akan menyabutnya keseorangan diri,tetapi rupanya sangkaan aku itu tidak benar berlaku kepada diri aku. Sebelum kedatangan bulan yang mulia ini aku sudah ditemani oleh insan yang disayangi. Sekali lagi aku mengucapkan allhamdulilah kepada yang maha ilahi. Selain itu juga kehidupan aku lebih jauh baik dari dulu dan dilimpahi rezeki yang baik, apa yang selama ini berlaku ia membawa ikhmah yang baik kepada diri aku dan apa yang berlaku itu mempunyai sebab ia berlaku dan aku menerimaanya dengan hati yang tenang dan terbuka.

Yang paling tidak boleh dilupakan dan baru sahaja perkara ini terjadi pada hari ini, aku dan insan tersayang sudah pergi shopping untuk berhari raya. Awal gilakan kita orang pergi shopping, dari pukul 3 sampailah pukul 9 lebih baru kita orang pulang. Yang paling kesian insan tersayang yang kena membawa beg-beg shopping, kalau satu dua tidak apa,ini lebih dari lima beg shopping. Macam biasalah tempat bulan bershopping dekat sunway pyramid . Itu pun kita orang tidak habis lagi shopping tau, kita orang baru sahaja shopping baju, belum lagi shopping kasut,seluar dan yang lain-lain barang. Itulah kalau kita orang shopping sekali gus entahlah berapa banyak agaknya beg-beg shopping yang kita orang nak kena anggkut.


Tengok tu my hubby sedang memilih baju


Wah tengok tu masing-masing sedang bergaya dengan beg shopping nye.


dah baca ke,terima kasih tau sebab sudi membaca dan singgah ke blog kami

Sunday, 7 August 2011

AKU HANYA MAMPU TERSENYUM


Tidak mampu untuk berkata-kata pada masa itu, aku hanya mampu tersenyum apabila melihat diri mu wahai insan. Engkau juga bergitu hanya mampu tersenyum apabila melihat diri ku ini. Setelah sekian lama aku tidak melihat diri mu,aku bagai tidak percaya yang aku mampu lagi untuk tersenyum dan engkau pun begitu terhadap diri ku ini. Aku berharap senyum ini masih dapat bertahan sampai bila-bila dan engkau juga begitu terhadap senyuman itu.

Aku tidak dapat mengeluarkan kata-kata terhadap diri mu,kerana aku begitu tidak percaya dengan apa yang terjadi. Begitu juga dengan engkau yang tidak dapat berkata-kata terhadap diri ku ini.

Senyuman di diri ku ini akan sentiasa mengsinari kebahagian hidup aku dan engkau wahai insan.



dah baca ke,terima kasih tau sebab sudi membaca dan singgah ke blog kami

Wednesday, 3 August 2011

TIN BISKUT



Ini cerita tahun 2009,dimana ia berlaku di sebuah rumah yang diberi nama H.O.B di seksyen 7 berhadapan dengan UNISEL. Ia juga berlaku di bulan yang mulia ini,di bulan ramahdan al-mulbarak. Watak-watak di dalam cerita ini terdiri daripada Noreeda Akhma ( Bulan), Nurul Syakila ( Lat), Izati Hazirah (Tmeng) dan Nurul Rosmalailis (Elis). Ok jom kita mulakan bercerita.

Al-kisah, kira-kira pukul 4 pagi dimana Noreeda Akhma dan Izati Hazirah sedang tidur dengan begitu nyenyak, dan Nurul Rosmalailis dan Nurul Syakila tidak lagi memejamkan mata kerana pada masa itu meraka berdua tidak boleh tidur..hehehe. Pada mula-mulanya kami memang tak nak bangun sahur pada hari tersebut,tetapi datangnya gegasi besar iaitu Nurul Rosmalailis dengan bangga dan semangatnya datang ke bilik kami yang indah bagi syurga begitu,dengan membawa harapan kami bangunlah....Tetapi harapan itu hancur setelah kami tidak bangun dari kejutan yang manja...hehehe. 

Setelah itu dengan geramnya, Nurul Rosmalailis datang dengan membawa TIN BISKUT dan mengetuknya dengan sekuat hati.Dengan laungan ( BANGUN-BANGUN,SAHUR-SAHUR ).  Kita orang pun apa lagi dengan terkejutnya bagi kena bom..(masa tu memang benggang gaklah) hahaha... Yang best sekali Bulanlah ingat ada cina mati tengah-tengan malam ni..hahahaha...Aduhai Nurul Rosmalailis kenapa anda melakukan perkara sebegitu kepada kami...Kami tidak bersalah tau..hehehe..

Setelah bangun apa lagi riuh rendahlah rumah kami dengan celoteh kami semua ni,padahal cuma beberapa orang sajaha masa itu,tapi bagi ada 10 orang pada pagi itu... Mana tidaknya bila Nurul Syakila menjerit sahaja bagai petir datang menyambar bumi,Nurul Rosmalailis gelak bagai anak tekak nak tercabut pun ada...hehehe. Dengan banggannya kami makan depan pintu bilik,bersila dengan makan makanan yang paling sedap sekali iaitu biskut dan majerin. hahahaha...

Sebelum tu jom kita niat puasa dulu 

نَوَيْتُ صَوْمَ رَمَضَانَ لِلَّهِ تَعَالَى
 maksudnya: Sahaja aku berpuasa esok hari pada bulan Ramadhan kerana Allah Taala.



dah baca ke,terima kasih tau sebab sudi membaca dan singgah ke blog kami

Tuesday, 2 August 2011

KAMI

Bakal menjelang tentang cecerita kisah kami berdua. 
Cecerita disebalik dua hati bersatu ENHINEERING & DESIGN


dah baca ke,terima kasih tau sebab sudi membaca dan singgah ke blog kami