SELAMAT DATANG KE GLAMOURMOON..... FAHMI & EDA

Sunday, 24 April 2011

BULAN DAN MEREKA


Sory gambar tak berapa cantik, sebab tangkap pakai enset sahaja.... 
Ni gambar kita orang time tengah kerja....Ni gambar-gambar masa kita orang semua nak buat persembahan makanan kepada tetamu V.I.P


dah baca ke,terima kasih tau sebab sudi membaca dan singgah ke blog kami

Wednesday, 20 April 2011

PUSAKA 2

Ni sambungan pusaka yang pertama. Pusaka yang pertama kisah pasal kasut,kali ni pulak kisah tentang sebuang teddy bear yang comel ni. Teddy ni adalah pusaka bulan yang terpenting dan salah satu barang yang paling disayangi sampai bila-bila. Yang paling special sebabnye dia menjadi teman dihati dan teman di buai mimpi selama-lamanya,bukan itu sahaja teddy ni sentiasa dibawa kemana-mana sahaja. Dikirakan ibarat pengerang jatung hati bulan. Ok nanti sampai disini sahaja tau,nanti kita sambung cerita seterusnya pasal pusaka ni. Kalau teman-teman sekali nak tahu apa cerita seterusnya kenalah tunggu. Salam buat sekalian.


dah baca ke,terima kasih tau sebab sudi membaca dan singgah ke blog kami

Sunday, 17 April 2011

NURINA ALEESYA


Photo by miss bulan
Model by baby nurina aleesya
Location by my house


dah baca ke,terima kasih tau sebab sudi membaca dan singgah ke blog kami

PUSAKA


KASUT !!!!! biasalah dalam kehidupan ni kasut amat penting bagi seseorang. ibarat isi dan kuku.
Hai bulan kali ni apa yang pusakanya ? nak cerita lah ni....Kasut converse putih tu dah ENAM tahun tau bulan simpan. Sejak dari zaman sekolah menengah, masa tu bulan tingkatan empat,kasut putih tu kasut sekolah bulan...hehehe. Bulan memang peminat setia dengan jenama convers sampai lah sekarang. Sekarang ni bulan dan ada LIMA pasang kasut converse,itu dah kira banyak gak lah kasutnya...Baru-baru ni bulan baru saja angkat lagi satu kasut converse warna biru tu...baru lagi tau hehehe bulan beli dekat butik converse sunway. 


Kepada HAFIFI LATIF anda memang selalu peka dengan kasut saya.hahaha
Ingat lagi kasut sekolah bulan. Hafifilatif ni my best friends masa zaman sekolah dulu.
ni comment dari facebook bulan.



dah baca ke,terima kasih tau sebab sudi membaca dan singgah ke blog kami

Friday, 15 April 2011

BULAN DAN AKUSTIK



dah baca ke,terima kasih tau sebab sudi membaca dan singgah ke blog kami

Thursday, 14 April 2011

PHOTOGRAPHY




http://www.facebook.com/album.php?aid=21122&id=100002162329394&l=243ef663fe
like anda amat diperlukan di album photography .like gambar yang anda rasa photo terbaik.
 

dah baca ke,terima kasih tau sebab sudi membaca dan singgah ke blog kami

Sunday, 10 April 2011

SEMUANYE BARU

Bulan lepas and bulan ni bulan shopping sakan gila.
ish2 bulan kenapa begitu boros ?? Boleh dikatakan tiap-tiap minggu bulan gi shopping tahu tak....
Tiga minggu lepas bulan shopping dengan sepupu bulan (iqa) dekat JB. Lagi lah gila bulan habiskan satu hari RM500!!!! Keluar dengan orang kaki shopping memang best and gilalah dekat dalam shopping center tu,nampak yang cantik dan berkenan dihati terus beli. Tapi bulan hari itu banyak habiskan duit dekat vincci and padini. RM500 tu eda habiskan beli kasut and baju kemaja sahaja. Baru kasut and baju kemaje je dah RM500!!!! ish2,belum lagi shopping seluar and handbeg. yang itu tak tahulah habis berapa pulak.
Dah puas shopping dekat jb,balik shah alam pun pergi shopping lagi, aduhai bulan memang suka buat kerja gila lah. hehehe Baru saja balik sehari esoknye ajak kekasih terang pergi jasco bukit raja,kenapa sebabnye bulan nak pergi beli seluar pulak. Dahlah masa tu pergi beli seluar sampai dua helai,alasan bulan,bulan tak ada seluarlah..hahaha. Tak ada seluar ??? bulan,seluar yang banyak-banyak tergantung tu nak buat apa ? perhiasan ke ?? hehehe...Ala biasalah orang perempuan mana puas dengan benda yang ada. Masa beli seluar tu aje bulan dah habiskan RM200,untuk seluar sahaja...wah sehelai seluar RM100 bulan!!!
Lepas pergi beli seluar minggu depanye pulak bulan gi sunway. Buat apa gi sana ?? shopping jugalah, bulan pergi beli handbeg pulak.hahaha..Dalam rancangan je nak cari handbeg tapi bila dah nampak baju-baju yang cantik dan berkenan beli gak...hehehe. Kesian dekat kekasih terang menjadi mangsa peneman bulan pergi shopping.  Kekasih terang gaklah yang memilihkan handbeg yang cantik. Nampaknye semua barang bulan dah lengkap. Kasut,baju,seluar dan handbeg. Tapi itu semua masa lagi nak pergi beli yang baru... Baru-baru ni je,dua tiga hari lepas bulan pergi sunway gak dengan kekasih terang. Untuk apa bulan nak pergi beli kasut. Bulan kasut hari tu,yang beli dekat vincci pun baru pakai sekali... ni dah beli yang baru. Ala bulan perli beli kasut converse....hehehe beli kasut lepas tu beli gak lagi baju....hahaha 
Total-total semuanye nak tahu tak berapa bulan dah habiskan duit kat barang-barnag tu semua ?? 
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
RM1000!!!!!
WOH!!!! Banyaknye duit habis...... hahaha
Ala lagi pun bukan selalu pun bulan shopping sakan gila-gila. Setahun sekali saja. Lagi pun duit tu family bagi tiap-tiap tahun. Kita orang adik beradik my mother and father akan bagi tiap seorang RM1000 tiap-tiap tahun. Itu kira bonos lah kita orang adik beradik. hehehe
Apa-apa pun ibu abah terima kasih banyak-banyak tau. 
I LOVE YOU TO
Tak lupa juga kekasih terang terima kasih banyak-banyak tau sebab sanggup melayan kerenah dan teman bulan pergi shopping.


dah baca ke,terima kasih tau sebab sudi membaca dan singgah ke blog kami

Friday, 8 April 2011

KAKI TANGGAN BADAN DAN OTAK MULA BERKERJA

Sekarang ni bulan dan sibuk dengan akiviti kat luar sana, 
dengan classnya kerjanye dan macam-macam lagi.
Naik sem ni sem pendek so 2 subject sahaja bulan ambik. Tapi 2 subject 
pun macm nak pecah kepala. sebabnya 3 jam kredit....so faham-faham ajelah. 
Dah lah sem ni subject visual communication and photogrhy.
Biasalah kalau subject photo banyak buat kerja dekat luar,komfem banyak buat photo shoot kat luar. Habislah penat menanti kaki tangan badan dan otak ni. Duit pun banyak keluar nak mencuci gambar-gambar, Minat punya pasal subject ni semuanye sanggup buat. hehehe Photo gak adalah salah satu hobi bulan. Ni baru sibuk dengan stdy,belum lagi sibuk dengan kerja 4 timenye dekat hotel concorde shah alam. Jangan fikir lain ok, bulan kerja bahagian BQT... apa yang bulan stdy jauh gila melencong ambik kerja part time ni...Kerja part time ni kerja bahagian kos perhotelan tapi budakgrafik pun boleh buat....lawak je... Bulan buat part time ni tak menggangu pun jadual class, bulan just kerja jumaat,sabtu dan ahad, itu pun kalau ada funcition, Ala saja-saja je nak cari duit lebih. Lagi pun bulan nak tahu merasa macam mana susah payah cari duit. memanglah bulan pasal duit tak ada masalah dengan keluarga,dia orang mampu tapi bulan nak 
mencari pengalaman gak.


dah baca ke,terima kasih tau sebab sudi membaca dan singgah ke blog kami

Wednesday, 6 April 2011

KEBOSANAN MELANDA





Ini lah salah satu hobi bulan bila dia dah kebosanan tahap gampang. hahahaha
Selagi boleh tangkap gambar,dia tangkap gambar. 


dah baca ke,terima kasih tau sebab sudi membaca dan singgah ke blog kami

APA YANG SAYA SUKA BUAT

PERTAMA
Biasalah perempuan kalau tak kaki shopping tak sah. Shopping adalah salah satu hobi bulan.
Yang terbaru ni bulan dah habis kan RM1000 dalam masa 2 HARI !!!!! Gila tak gila dibuatnya.
memang tak dinafikan bulan ni BOROS!!!! 

KEDUA
Bulan ni kuat TIDUR!!!! hahaha pantang saja kepala letak atas bantal terus lelap.

KETIGA
Bulan suka kacau orang. Terutama FASHA ADILA(housemate). Nak tahu kenapa dia ni takut dengan benda yang berbulu terutama teddy bear.

KEMPAT
Bulan suka ON9. kalau dah mengadap depan laptop dari pagi sampai ke malam sampai ke subuh laptop ni tak tutup-tutup. Kalaulah laptop ni boleh bercakap mesti dia dah bercakap panas dan penatlah bulan.hehe

KELIMA
BULAN!!!! Bulan suka tengok bulan. Kenapa ? sebabnye bagi saya bila tengok bulan rasa tenang sangat. lagi-lagi bila bulan tu bulan penuh.

KEENAM
Bulan suka update BLOG!! kalau tak updte
blog pun mesti kena bukak hari-hari.Tengok saje pun tak apa. Apa-apa ajelah bulan ni lah. hehehe

KETUJUH
Main tangkap-tangkap gambar. salah satu hobi bulan. Boleh dikatakan setiap masa nak tangkap gambar saje..hehehe. Pas tu bulan gak suka buat photo shoot dengan member-member. 

KELAPAN
Suka menonton televesion. Kalau dah mengadap tv tu tak ingat dunia gak,habis semua cerita bulan tengok. Dari cerita sedih,lawak cinta,gaduh,orang putih ke melayu ke india ke cina ke indon semuanye bulan tengok.

Setakat ni itu sahaja yang bulan dapat senaraikan apa yang bulan suka buat hari-hari.

 





dah baca ke,terima kasih tau sebab sudi membaca dan singgah ke blog kami

Saturday, 2 April 2011

DI SAAT AKU MENCINTAIMU

mengapa kau pergi, mengapa kau pergi
di saat aku mulai mencintaimu
berharap engkau jadi kekasih hatiku
malah kau pergi jauh dari hidupku

menyendiri lagi, menyendiri lagi
di saat kau tinggalkan diriku pergi
tak pernah ada yang menghiasi hariku
di saat aku terbangun dari tidurku

aku inginkan dirimu datang dan temui aku
kan ku katakan padamu aku sangat mencintai dirimu
aku inginkan dirimu datang dan temui aku
kan ku katakan padamu aku sangat mencinta

menyendiri lagi, menyendiri lagi
di saat kau tinggalkan diriku pergi
tak pernah ada yang menghiasi hariku
di saat aku terbangun dari tidurku

semoga engkau kan mengerti tentang perasaan ini
maaf ku telah terbuai akan indahnya cinta (indahnya cinta)
maaf sungguh ku tak bisa (tak bisa) untuk kembali padamu
maaf ku telah terbuai akan indahnya cinta

aku inginkan dirimu datang dan temui aku
kan ku katakan padamu aku sangat mencinta

dah baca ke,terima kasih tau sebab sudi membaca dan singgah ke blog kami

Friday, 1 April 2011

CLOUD


photo by miss bulan
editing by miss bulan

dah baca ke,terima kasih tau sebab sudi membaca dan singgah ke blog kami

MELAKA









Korang yang gila dan sengal !!!! hahahahaha
miss bulan gurau ajelah korang,jangan marah.
tapi miss bulan nak bagi tahu memang best keluar dengan korang kat melaka hari tu....
hahahahahaha 
Masa tu keluar dengan korang hilang kot tension kat kepala ni,dapat gak lupakan sekejap masalah.
Tapi masa tu korang semua tak tahu lagi masalah yang dihadapi miss bulan,pandaikan miss bulan sembunyikan masalah. Bukan korang aje yang tak tahu,budak-budak rumah miss bulan pun tak tahu lagi masa tu. Sekarang ni korang dah tahukan.....hahaahahaha
Hidup ni kena happy


dah baca ke,terima kasih tau sebab sudi membaca dan singgah ke blog kami